Actueel
Publicaties.
Jenever.
Deze 2 tegels waren het  visitekaartje van
de tentoonstelling  in Jette
Van mei tot december 2005 werden 3 tegelpanelen van onze leden getoond in de prestigieuze tentoonstelling Art-Nouveau & Design In Brussel. De Hasseltse keramiek was er in het goede gezelschap van vele stukken van Art-Nouveau coryfeeën zoals Victor Horta, Serrurier Bovy en Henry van de Velde.
Van 15 augustus tot oktober 2005 nam onze vereniging deel aan de Art-Nouveau tentoonstelling in Jette.
Deze ging door in het prachtige decor van de voormalige abtswoning van de abdij van Dieleghem..
Met ruim duizend  bezoekers was dit een onverhoopt succes.
Op 2 oktober 2005 ging in Hasselt het vernieuwde stadsmuseum open. Ook hier verleenden een aantal verzamelaars hun medewerking door stukken uit te lenen voor de permanente opstelling van Hasselts Keramiek.
Foto album Jette
Op 19 januari 2006 ging ons eerste lustrum jaar van start. Dag op dag vijf jaar geleden werd immers de stichtingsvergadering van onze vzw gehouden. Om dit een beetje in de verf te zetten hebben we het logo op de eerste pagina wat aangepast.  Klik op het logo rechts om hierover verder te lezen....
Lustrum
Op 2 en 3 september waren we te gast in het Hasselts Cultureel Centrum voor de jaarlijkse Cultuurbeurs.
Onze vereniging kreeg een prominente plaats in de grote foyer op het gelijkvloers en mocht gedurende de 2 dagen op heel wat interesse rekenen.
Op 20 september 2006 neemt onze vereniging actief deel aan de Open Monumentendag Vlaanderen. In de “zaal onder de toren” stelde zijn een uit haar fotoarchief samengestelde tentoonstelling voor die de export van Hasselts keramiek naar de kust en in de Limburgse mijnindustrie illustreert.
OMD.jpg
Resize of IMG_0945.jpg
Startpagina.
Wie zijn wij .
Geschiedenis.
Sierkeramiek.
Bouwkeramiek.
Jenever.
Publicaties.
Info & Links.