Geschiedenis
De Wereldtentoonstelling van 1897 geeft in het prille begin van de  Art Nouveau periode een forum aan de industrie. De Hasseltse Keramiekfabriek maakt gretig gebruik van deze opportuniteit om haar kunnen te tonen. In het weekblad van de wereldtentoonstelling wordt de fabriek meermaals bij de prijswinnaars verrnoemd. Maar in nr. 23 wordt zelfs een artikel van 6 pagina’s aan het thema “keramiek” gewijd en ter illustratie wordt onderstaande foto mee afgedrukt. Als men de vergelijking van de stands met keramiek uit andere landen (o.a. Frankrijk en Nederland) maakt dan kan men makkelijk begrijpen waarom.
Na 1897 had de fabriek blijkbaar de smaak te pakken. Ze was dan ook op alle grote afspraken present, o.a. 1905 Luik en 1906 Milaan. Haar inspanningen worden ook daar  met erediploma’s en medailles bekroond.

Links is de stand van de Hasseltse fabriek te zien op de wereldtentoonstelling van 1897. Deze is volledig in Art Nouveau stijl uitgewerkt en met op maat gemaakte tegelpanelen met publicitaire slogans bekleed. Op de puien is siervaatwerk in verschillende modellen te zien. De vrij grote stand voor deze relatief kleine fabriek toont aan dat men het met recht en rede ook groot zag!
Terug naar p.1
Geschiedenis.
wpc277eb5d.jpg
Rechts de meer dan 2 meter grote affiche van de hand van de Belgische “Mucha”, Privat Livemont, voor de aankondiging van de wereldtentoonstelling Brussel-Tervuren
wpc7c9a08d.jpg
Bronzen medaille  van
de wereldtentoonstel- ling In 1897 te Brussel.
Startpagina.
Wie zijn wij .
Geschiedenis.
Sierkeramiek.
Bouwkeramiek.
Jenever.
Actueel.
Publicaties.
Info & Links.